MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
Sungai Petani

Latest News for Sungai Petani in "General"

Tak sempat lawat isteri di Patani

Hasrat seorang tukang masak yang mahu menggunakan perkhidmatan kereta api untuk pulang ke kampung halaman di Patani, Thailand tidak kesampaian apabila maut dalam kemalangan, dekat Bedong, pagi semalam.

Remaja cedera ditetak peragut

SUNGAI PETANI 6 Okt. - Seorang remaja lelaki cedera di bahagian tangan kanan dan lehernya akibat ditetak dua peragut yang melarikan telefon bimbitnya berdekatan simpang lampu isyarat di Kawasan Perindustrian Taman Ria Jaya, di sini malam tadi.

Penoreh didakwa bunuh anak kenalan

Seorang penoreh getah didakwa di Mahkamah Majistret Sungai Petani Kedah atas tuduhan membunuh seorang kanak-kanak berusia lima tahun, 11 Ogos lalu.

Enjin kereta mewah terbakar dibaling bom

SUNGAI PETANI – Enjin sebuah kenderaan mewah yang diletakkan di halaman rumah seorang ahli perniagaan terbakar dipercayai perbuatan individu tidak bertanggungjawab dalam kejadian di sebuah taman perumahan, di sini awal pagi semalam.

Doa buat Naurah, masanya kian suntuk

Melihat gambar sahaja sudah cukup untuk membayangkan penderitaan terpaksa ditanggung bayi berusia 34 hari ini.

Suri rumah pemenang keceriaan kediaman

Seorang suri rumah, Lazimah Azizan, 49, dari Kampung Pengkalan diumum sebagai pemenang Pertandingan Keceriaan Kediaman 2014 yang berlangsung di dewan orang ramai Kampung Pengkalan Batu Lintang, Jalan Simpor di sini, baru-baru ini.

GPMS sedia kerjasama dengan lebih banyak universiti

SUNGAI PETANI 16 Sept. - Gabungan Pelajar Melayu Semenanjung (GPMS) Kedah akan terus bekerjasama dengan universiti tempatan untuk menjayakan pelbagai program pendidikan demi membantu pelajar Melayu melanjutkan pelajaran ke peringkat lebih tinggi.

Kanak-kanak dijumpai ditanam

Kehilangan seorang kanak-kanak lelaki berusia lima tahun sejak sebulan lalu akhirnya terjawab apabila ditemui ditanam dalam kawasan semak dekat sebuah ladang kelapa sawit

Kutip derma dari rumah ke rumah

“Kami pernah buat kutipan dari rumah ke rumah untuk cukupkan wang semata-mata untuk bayar rawatan anak.

Desak keputusan syura dibatalkan

Kira-kira 30 pemuda yang mendakwa diri mereka sebagai ahli Pas Negeri Kedah mengadakan  bantahan di tempat letak kereta Masjid Sultan Muzaffar Shah kira-kira jam 3 petang, semalam.