MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
Sungai Petani

Latest News for Sungai Petani in "General"

Diikat di pokok lepas curi coli

Sungai Petani: Lelaki berusia 20-an ditangkap penduduk Kampung Sungai Muda, Kota Kuala Muda, Sungai Petani, di sini petang semalam sebelum diikat di pokok selepas mencuri coli dan seluar dalam wanita.

Potong tak lepas

Sungai Petani: “Saya terkejut apabila melihat kereta dipandu mangsa masuk ke laluan bertentangan sebelum merempuh sebuah lori tangki,” kata Fauzi Bakar, 53, yang melihat Proton Saga dipandu seorang wanita bertembung dengan lori tangki membawa muatan kapur di Jalan Sungai Petani-Kuala Ketil berhampiran persimpangan Jalan Sidam Kiri, di sini, semalam.

Tiada lagi rindu dendam

Sungai Petani: Lebih 2,000 guru yang sebelum ini terpaksa berpisah daripada pasangan masing-masing kerana tugas disatukan semula oleh Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM).

Tangisan bayi belakang rumah

Sungai Petani: Seorang bayi lelaki dipercayai baru dilahirkan ditemui di belakang sebuah rumah di Taman Cendana, di sini, tengah hari tadi.

'Dua kali rumah dinaiki air'

Sungai Petani: “Minggu ini saja, dua kali rumah dinaiki air walaupun hujan lebat hanya melanda beberapa jam. Kami berserah kepada Allah kerana air naik separas dada sekelip mata menyebabkan semua barangan elektrik dan makanan rosak,” kata Md Yusof Hashim, 58, mangsa banjir kilat di Lorong Tiong, di sini.

Sejam dah masuk rumah

Sungai Petani: Lebih 100 kediaman penduduk Kampung Air Mendidih, Taman Serindit dan Taman Tiong, di sini, dilanda banjir kilat selepas hujan lebat lebih dua jam.

19 tengkorak, tulang dikebumi semula

Alor Setar: Sebanyak 19 tengkorak dan tulang dari perkuburan lama yang ditemui di pesisir kuala berhampiran pelantar Kampung Seberang Kota, Kuala Kedah, di sini, dikebumikan dalam satu liang di Tanah Perkuburan Islam Masjid Al Marufi, dekat sini, hari ini.

6 tahun dikebumi masih elok, wangi

Sungai Petani: Gambar jenazah lelaki dalam keadaan baik walaupun dikebumikan kira-kira enam tahun lalu seperti yang ‘viral’ di Facebook baru-baru ini adalah benar.

16 PATI ditahan

Sungai Petani: Jabatan Imigresen Negeri Kedah menahan 16 pendatang tanpa izin (PATI) dalam satu serbuan di rumah kongsi dan sekitar tapak pembinaan rumah kedai di Jalan Mawar 2, di sini, pagi tadi.

Jalan ke sekolah tidak berturap

SUNGAI PETANI 27 Sept. - Ibu bapa yang menghantar anak mereka ke Sekolah Kebangsaan (SK) Bukit Kiara dekat Taman Ria Jaya di sini meminta pihak pemaju agar segera membaiki jalan di situ yang sering rosak.