MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
Sungai Petani

Latest News for Sungai Petani in "General"

Kanak-kanak dijumpai ditanam

Kehilangan seorang kanak-kanak lelaki berusia lima tahun sejak sebulan lalu akhirnya terjawab apabila ditemui ditanam dalam kawasan semak dekat sebuah ladang kelapa sawit

Kutip derma dari rumah ke rumah

“Kami pernah buat kutipan dari rumah ke rumah untuk cukupkan wang semata-mata untuk bayar rawatan anak.

Desak keputusan syura dibatalkan

Kira-kira 30 pemuda yang mendakwa diri mereka sebagai ahli Pas Negeri Kedah mengadakan  bantahan di tempat letak kereta Masjid Sultan Muzaffar Shah kira-kira jam 3 petang, semalam.

Parkir kereta wanita di Central Square

Pusat beli belah Central Square di sini mencipta sejarah tersendiri apabila menyediakan tempat letak kereta khas untuk golongan wanita dan keluarga bermula ming­gu lalu.

Enam khemah diterbangkan angin

Sebanyak enam khemah peniaga di Bazar Ramadan Taman Ria, Sungai Petani dekat sini, diterbangkan angin kencang dalam kejadian lebih kurang jam 1.30 petang semalam.

Tumpang balai pelawat hospital

Akibat tiada tempat penginapan, seorang mualaf berstatus ibu tunggal terpaksa menumpang di Balai Pelawat Hospital Sultan Abdul Halim (HSAH) Sungai Petani yang digunakan pelawat untuk menunggu pesakit sejak sebulan lalu.

500 hektar sawah terancam

Lebih 370 petani yang mengusahakan kira-kira 500 hektar sawah padi di sekitar Tikam Batu dekat sini, berhadapan masalah pengeluaran hasil berkurangan pada musim ini ekoran serangan kupu-kupu putih.

Peniaga OKU tak puas hati

Seorang peniaga SP Walk tidak berpuas hati apabila permintaannya mengalihkan tapak niaga didakwa tidak dihiraukan pihak berkuasa tempatan.

Jasa guru al-Quran, bidan terus dihargai

Seramai 1,300 guru al-Quran kampung, bidan dan pengurusan jenazah masjid daerah Kuala Muda menerima sumbangan saguhati sempena program Prihatin Sukarela 2014 yang diadakan di sini semalam

Zakat fitrah Kedah RM7

Jabatan Zakat Negeri Kedah (JZNK) hari ini mengumumkan kadar zakat fitrah bagi tahun ini iaitu kekal RM7 seperti tahun lalu.