MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
Sungai Petani

Latest News for Sungai Petani in "General"

Raja Maling motor

Sungai Petani: Kelicikan dua beradik lelaki yang disyaki mencuri 150 motosikal di bandar ini sejak empat tahun lalu berakhir apabila dicekup polis, minggu lalu.

Samun kerana terdesak

Sungai Petani: Kehilangan wang berjumlah lebih daripada RM100,000 menjadi punca utama suspek lelaki berusia 50 tahun bertindak merompak sebuah bank di Sungai Petani semalam.

Ketua Polis Kedah, Datuk Asri Yusoff berkata susulan kejadian semalam, siasatan awal mendapati motif utama suspek yang bertugas sebagai pengurus di sebuah firma kawalan keselamatan bertindak merompak sebuah bank itu disebabkan kehilangan wang lebih berjumlah RM100,000 yang sepatutnya dihantar olehnya ke sebuah bank.

Meluru bedil dua das tembakan

Sungai Petani: Seorang penjenayah menyerbu sebuah bank di Taman Ria Jaya jam 8.35 pagi semalam, sebelum melepaskan dua das tembakan ke arah dua pengawal keselamatan yang cuba menghalangnya menyebabkan seorang daripada mangsa cedera.

Lebih mengejutkan, suspek yang juga bekas tentera berusia 49 tahun bertugas sebagai pengurus sebuah syarikat keselamatan di bandar ini, malah dia menggunakan pistol milik syarikat tempatnya bekerja untuk melakukan jenayah terbabit.

Lima GRO kena cekup

Sungai Petani: Lima wanita warga Thailand yang sedang leka layan pelanggan di pusat hiburan di Taman Pekan Baru, di sini, ditahan awal pagi tadi.

Tubuh skuad khas lindungi Kastam

Sungai Petani: Jabatan Kastam Diraja Malaysia (JKDM) menubuhkan skuad khas untuk melindungi pegawai dan anggota penguatkuasanya ketika menjalankan operasi membanteras aktiviti penyeludupan serta pengedaran komoditi utama negara.

Dua maut dilanggar kereta

Sungai Petani: Penunggang dan pembonceng motosikal maut selepas dilanggar kereta di Kilometer 106.4 Lebuhraya PLUS arah selatan, di sini, petang tadi.

Lima kedai hangus

Sungai Petani: Lima kedai musnah dalam kebakaran mengakibatkan kerugian dianggarkan berjumlah ratusan ribu di Pekan Tikam Batu, di sini, malam ini.

Bukan kejadian culik

Sungai Petani: Polis menafikan berlaku kejadian culik di Plaza Tol Gurun di sini, petang tadi seperti diviralkan di laman sosial, sebaliknya pergelutan kecil akibat masalah keluarga.

Diikat di pokok lepas curi coli

Sungai Petani: Lelaki berusia 20-an ditangkap penduduk Kampung Sungai Muda, Kota Kuala Muda, Sungai Petani, di sini petang semalam sebelum diikat di pokok selepas mencuri coli dan seluar dalam wanita.

Potong tak lepas

Sungai Petani: “Saya terkejut apabila melihat kereta dipandu mangsa masuk ke laluan bertentangan sebelum merempuh sebuah lori tangki,” kata Fauzi Bakar, 53, yang melihat Proton Saga dipandu seorang wanita bertembung dengan lori tangki membawa muatan kapur di Jalan Sungai Petani-Kuala Ketil berhampiran persimpangan Jalan Sidam Kiri, di sini, semalam.