MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
Sungai Petani

Latest News for Sungai Petani in "General"

Lima GRO kena cekup

Sungai Petani: Lima wanita warga Thailand yang sedang leka layan pelanggan di pusat hiburan di Taman Pekan Baru, di sini, ditahan awal pagi tadi.

Tubuh skuad khas lindungi Kastam

Sungai Petani: Jabatan Kastam Diraja Malaysia (JKDM) menubuhkan skuad khas untuk melindungi pegawai dan anggota penguatkuasanya ketika menjalankan operasi membanteras aktiviti penyeludupan serta pengedaran komoditi utama negara.

Dua maut dilanggar kereta

Sungai Petani: Penunggang dan pembonceng motosikal maut selepas dilanggar kereta di Kilometer 106.4 Lebuhraya PLUS arah selatan, di sini, petang tadi.

Lima kedai hangus

Sungai Petani: Lima kedai musnah dalam kebakaran mengakibatkan kerugian dianggarkan berjumlah ratusan ribu di Pekan Tikam Batu, di sini, malam ini.

Bukan kejadian culik

Sungai Petani: Polis menafikan berlaku kejadian culik di Plaza Tol Gurun di sini, petang tadi seperti diviralkan di laman sosial, sebaliknya pergelutan kecil akibat masalah keluarga.

Diikat di pokok lepas curi coli

Sungai Petani: Lelaki berusia 20-an ditangkap penduduk Kampung Sungai Muda, Kota Kuala Muda, Sungai Petani, di sini petang semalam sebelum diikat di pokok selepas mencuri coli dan seluar dalam wanita.

Potong tak lepas

Sungai Petani: “Saya terkejut apabila melihat kereta dipandu mangsa masuk ke laluan bertentangan sebelum merempuh sebuah lori tangki,” kata Fauzi Bakar, 53, yang melihat Proton Saga dipandu seorang wanita bertembung dengan lori tangki membawa muatan kapur di Jalan Sungai Petani-Kuala Ketil berhampiran persimpangan Jalan Sidam Kiri, di sini, semalam.

Tiada lagi rindu dendam

Sungai Petani: Lebih 2,000 guru yang sebelum ini terpaksa berpisah daripada pasangan masing-masing kerana tugas disatukan semula oleh Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM).

Tangisan bayi belakang rumah

Sungai Petani: Seorang bayi lelaki dipercayai baru dilahirkan ditemui di belakang sebuah rumah di Taman Cendana, di sini, tengah hari tadi.

'Dua kali rumah dinaiki air'

Sungai Petani: “Minggu ini saja, dua kali rumah dinaiki air walaupun hujan lebat hanya melanda beberapa jam. Kami berserah kepada Allah kerana air naik separas dada sekelip mata menyebabkan semua barangan elektrik dan makanan rosak,” kata Md Yusof Hashim, 58, mangsa banjir kilat di Lorong Tiong, di sini.