MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
Sungai Petani

Latest News for Sungai Petani in "General"

Doa buat Naurah, masanya kian suntuk

Melihat gambar sahaja sudah cukup untuk membayangkan penderitaan terpaksa ditanggung bayi berusia 34 hari ini.

Suri rumah pemenang keceriaan kediaman

Seorang suri rumah, Lazimah Azizan, 49, dari Kampung Pengkalan diumum sebagai pemenang Pertandingan Keceriaan Kediaman 2014 yang berlangsung di dewan orang ramai Kampung Pengkalan Batu Lintang, Jalan Simpor di sini, baru-baru ini.

GPMS sedia kerjasama dengan lebih banyak universiti

SUNGAI PETANI 16 Sept. - Gabungan Pelajar Melayu Semenanjung (GPMS) Kedah akan terus bekerjasama dengan universiti tempatan untuk menjayakan pelbagai program pendidikan demi membantu pelajar Melayu melanjutkan pelajaran ke peringkat lebih tinggi.

Kanak-kanak dijumpai ditanam

Kehilangan seorang kanak-kanak lelaki berusia lima tahun sejak sebulan lalu akhirnya terjawab apabila ditemui ditanam dalam kawasan semak dekat sebuah ladang kelapa sawit

Kutip derma dari rumah ke rumah

“Kami pernah buat kutipan dari rumah ke rumah untuk cukupkan wang semata-mata untuk bayar rawatan anak.

Desak keputusan syura dibatalkan

Kira-kira 30 pemuda yang mendakwa diri mereka sebagai ahli Pas Negeri Kedah mengadakan  bantahan di tempat letak kereta Masjid Sultan Muzaffar Shah kira-kira jam 3 petang, semalam.

Parkir kereta wanita di Central Square

Pusat beli belah Central Square di sini mencipta sejarah tersendiri apabila menyediakan tempat letak kereta khas untuk golongan wanita dan keluarga bermula ming­gu lalu.

Enam khemah diterbangkan angin

Sebanyak enam khemah peniaga di Bazar Ramadan Taman Ria, Sungai Petani dekat sini, diterbangkan angin kencang dalam kejadian lebih kurang jam 1.30 petang semalam.

Tumpang balai pelawat hospital

Akibat tiada tempat penginapan, seorang mualaf berstatus ibu tunggal terpaksa menumpang di Balai Pelawat Hospital Sultan Abdul Halim (HSAH) Sungai Petani yang digunakan pelawat untuk menunggu pesakit sejak sebulan lalu.

500 hektar sawah terancam

Lebih 370 petani yang mengusahakan kira-kira 500 hektar sawah padi di sekitar Tikam Batu dekat sini, berhadapan masalah pengeluaran hasil berkurangan pada musim ini ekoran serangan kupu-kupu putih.