MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
Sungai Petani

Latest News for Sungai Petani in "General"

Mohon agihan bajet ikut keutamaan

Kerajaan Negeri perlu mengagihkan bajet penyelenggaraan kemudahan asas termasuk jalan raya supaya dapat dimanfaatkan rakyat secara maksimum.

Van masuk parit

Sungai Petani: "Saya tidur di tempat duduk bahagian tengah van sebelum dikejutkan dengan gegaran kuat.

Alasan GST naik harga barang akan didakwa

“Tiada lagi kompaun, sebaliknya didakwa di mahkamah.’’ Itulah tin­dakan Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan terhadap peniaga yang didapati menaikkan harga barangan sesukahati.

Nelayan darat disaran buat lesen

Nelayan darat yang aktif menjalankan kegiatan perikanan serta memiliki sampan disaran membuat pendaftaran lesen nelayan bagi membolehkan golongan itu turut menerima insentif kerajaan.

Tak sempat lawat isteri di Patani

Hasrat seorang tukang masak yang mahu menggunakan perkhidmatan kereta api untuk pulang ke kampung halaman di Patani, Thailand tidak kesampaian apabila maut dalam kemalangan, dekat Bedong, pagi semalam.

Remaja cedera ditetak peragut

SUNGAI PETANI 6 Okt. - Seorang remaja lelaki cedera di bahagian tangan kanan dan lehernya akibat ditetak dua peragut yang melarikan telefon bimbitnya berdekatan simpang lampu isyarat di Kawasan Perindustrian Taman Ria Jaya, di sini malam tadi.

Penoreh didakwa bunuh anak kenalan

Seorang penoreh getah didakwa di Mahkamah Majistret Sungai Petani Kedah atas tuduhan membunuh seorang kanak-kanak berusia lima tahun, 11 Ogos lalu.

Enjin kereta mewah terbakar dibaling bom

SUNGAI PETANI – Enjin sebuah kenderaan mewah yang diletakkan di halaman rumah seorang ahli perniagaan terbakar dipercayai perbuatan individu tidak bertanggungjawab dalam kejadian di sebuah taman perumahan, di sini awal pagi semalam.

Doa buat Naurah, masanya kian suntuk

Melihat gambar sahaja sudah cukup untuk membayangkan penderitaan terpaksa ditanggung bayi berusia 34 hari ini.

Suri rumah pemenang keceriaan kediaman

Seorang suri rumah, Lazimah Azizan, 49, dari Kampung Pengkalan diumum sebagai pemenang Pertandingan Keceriaan Kediaman 2014 yang berlangsung di dewan orang ramai Kampung Pengkalan Batu Lintang, Jalan Simpor di sini, baru-baru ini.