MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
Sungai Petani

Latest News for Sungai Petani in "General"

Mayat nelayan hilang ditemui

Sungai Petani: Seorang nelayan yang dilapor hilang selepas bot dinaikinya dirempuh bot lain di muara Kuala Sungai Muda, dekat sini, pagi Ahad lalu, disahkan maut selepas mayatnya ditemui pagi tadi.

Derita rumah dua tingkat

Sungai Petani : Sekumpulan 46 warga Myanmar dan Bangladesh ditemui dalam keadaan kelaparan, manakala seorang daripada mereka turut patah kaki ketika cuba melarikan diri dari sebuah rumah yang menjadi tempat kurungan sebelum berjaya diselamatkan pihak berkuasa, awal pagi semalam.

Tapak warisan Lembah Bujang

Menteri Besarnya, Datuk Seri Mukhriz Tun Dr. Mahathir berkata, langkah berkenaan termasuklah mendapatkan pengikrafan daripada badan antarabangsa bagi memperakui bahawa kawasan Lembah Bujang atau Kedah tua merupakan pusat peradaban yang amat gemilang suatu ketika dahulu.

Mohon agihan bajet ikut keutamaan

Kerajaan Negeri perlu mengagihkan bajet penyelenggaraan kemudahan asas termasuk jalan raya supaya dapat dimanfaatkan rakyat secara maksimum.

Van masuk parit

Sungai Petani: "Saya tidur di tempat duduk bahagian tengah van sebelum dikejutkan dengan gegaran kuat.

Alasan GST naik harga barang akan didakwa

“Tiada lagi kompaun, sebaliknya didakwa di mahkamah.’’ Itulah tin­dakan Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan terhadap peniaga yang didapati menaikkan harga barangan sesukahati.

Nelayan darat disaran buat lesen

Nelayan darat yang aktif menjalankan kegiatan perikanan serta memiliki sampan disaran membuat pendaftaran lesen nelayan bagi membolehkan golongan itu turut menerima insentif kerajaan.

Tak sempat lawat isteri di Patani

Hasrat seorang tukang masak yang mahu menggunakan perkhidmatan kereta api untuk pulang ke kampung halaman di Patani, Thailand tidak kesampaian apabila maut dalam kemalangan, dekat Bedong, pagi semalam.

Remaja cedera ditetak peragut

SUNGAI PETANI 6 Okt. - Seorang remaja lelaki cedera di bahagian tangan kanan dan lehernya akibat ditetak dua peragut yang melarikan telefon bimbitnya berdekatan simpang lampu isyarat di Kawasan Perindustrian Taman Ria Jaya, di sini malam tadi.

Penoreh didakwa bunuh anak kenalan

Seorang penoreh getah didakwa di Mahkamah Majistret Sungai Petani Kedah atas tuduhan membunuh seorang kanak-kanak berusia lima tahun, 11 Ogos lalu.