MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
Sungai Petani

Latest News for Sungai Petani in "General"

Helah menjadi

Sungai Petani: Taktik beberapa anggota polis menyamar sebagai pelanggan cuba mendapatkan perkhidmatan seks selepas mengurut, membongkar kegiatan tidak bermoral tiga buah pusat refleksologi di lokasi berasingan, di sini, yang menggunakan khidmat wanita warga asing, kelmarin.

Pasangan kekasih miliki empat pucuk pistol didakwa

Sungai Petani: Seorang lelaki dihadapkan ke Mahkamah Sesyen di sini, hari ini, atas enam pertuduhan berasingan kerana memiliki empat pucuk pistol dan 103 butir peluru hidup pelbagai jenis di Taman Ria minggu lalu.

Pasangan kekasih miliki empat pucuk pistol didakwa

Sungai Petani: Seorang lelaki dihadapkan ke Mahkamah Sesyen di sini, hari ini, atas enam pertuduhan berasingan kerana memiliki empat pucuk pistol dan 103 butir peluru hidup pelbagai jenis di Taman Ria minggu lalu.

Peritnya demi sesuap nasi

Sungai Petani: Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul itulah perumpamaan buat orang kurang upaya (OKU), Saleh Saidin, 46, yang berkerusi roda sejauh 1.5 kilometer (km) dari rumah serta perlu menggunakan dua tangan meniti di atas kayu untuk sampai ke sampannya bagi mencari sesuap nasi dengan menangkap ketam nipah.

Tsunami hantui Munirah

SUNGAI PETANI 24 Dis. - Tergelak besar Munirah Mustafa, 37, apabila Utusan Malaysia yang datang secara mengejut ke rumah baharunya di Taman Permatang Katong, Kuala Muda dekat sini, menunjukkan gambarnya memangku anak di hadapan rumah yang musnah akibat tsunami 10 tahun dahulu.

Putus tangan dan kaki

Sungai Petani: Seorang lelaki dipercayai sakit mental maut dalam keadaan kedua-dua tangan dan kaki putus dilanggar kereta api barang dalam satu kejadian dekat Bedong, di sini, awal pagi tadi.

Mayat nelayan hilang ditemui

Sungai Petani: Seorang nelayan yang dilapor hilang selepas bot dinaikinya dirempuh bot lain di muara Kuala Sungai Muda, dekat sini, pagi Ahad lalu, disahkan maut selepas mayatnya ditemui pagi tadi.

Derita rumah dua tingkat

Sungai Petani : Sekumpulan 46 warga Myanmar dan Bangladesh ditemui dalam keadaan kelaparan, manakala seorang daripada mereka turut patah kaki ketika cuba melarikan diri dari sebuah rumah yang menjadi tempat kurungan sebelum berjaya diselamatkan pihak berkuasa, awal pagi semalam.

Tapak warisan Lembah Bujang

Menteri Besarnya, Datuk Seri Mukhriz Tun Dr. Mahathir berkata, langkah berkenaan termasuklah mendapatkan pengikrafan daripada badan antarabangsa bagi memperakui bahawa kawasan Lembah Bujang atau Kedah tua merupakan pusat peradaban yang amat gemilang suatu ketika dahulu.

Mohon agihan bajet ikut keutamaan

Kerajaan Negeri perlu mengagihkan bajet penyelenggaraan kemudahan asas termasuk jalan raya supaya dapat dimanfaatkan rakyat secara maksimum.