MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
Sungai Petani

Latest News for Sungai Petani in "General"

6 tahun dikebumi masih elok, wangi

Sungai Petani: Gambar jenazah lelaki dalam keadaan baik walaupun dikebumikan kira-kira enam tahun lalu seperti yang ‘viral’ di Facebook baru-baru ini adalah benar.

16 PATI ditahan

Sungai Petani: Jabatan Imigresen Negeri Kedah menahan 16 pendatang tanpa izin (PATI) dalam satu serbuan di rumah kongsi dan sekitar tapak pembinaan rumah kedai di Jalan Mawar 2, di sini, pagi tadi.

Jalan ke sekolah tidak berturap

SUNGAI PETANI 27 Sept. - Ibu bapa yang menghantar anak mereka ke Sekolah Kebangsaan (SK) Bukit Kiara dekat Taman Ria Jaya di sini meminta pihak pemaju agar segera membaiki jalan di situ yang sering rosak.

Dituduh lindungi pengganas

Sungai Petani: Kakitangan awam dihadapkan ke Mahkamah Sesyen, di sini, hari ini atas tuduhan melindungi lelaki yang melakukan perbuatan pengganas, pada tahun lalu.

‘Biar susah bersama’

Alor Setar: “Biar apa pun terjadi, saya tidak akan menyerahkan anak kepada sesiapa walaupun kehidupan kami dihimpit kesusahan kerana mereka kurniaan Allah dan kami bertanggungjawab untuk membesarkan mereka.”

Dept rescues 97 pangolins

SUNGAI PETANI: A total of 97 pangolins worth about RM100,000 were saved from ending up in the cooking pot following the arrest of a man here by the Kedah Wildlife and National Parks Department (Perhilitan).

Massage joints rub authorities the wrong way

SUNGAI PETANI: Ten Thai women who are believed to have offered sexual services under the guise of providing reflexology and traditional massages have been nabbed for violating their social visit passes.

50,000 unit sebulan

Sungai Petani: Dlya Multicare Beauty (DMB) Enterprise, pengeluar enam produk kecantikan eksklusif berjenama Raudah optimis memperluaskan pasarannya ke seluruh negara menjelang suku ketiga tahun ini.

Suami buntu cari wang rawat isteri

Sungai Petani: Seorang suami buntu memikirkan cara bagi mendapatkan sumber kewangan untuk membeli barangan kelengkapan buat isterinya yang kini terlantar koma di Hospital Sultan Abdul Halim (HSAH), di sini, selepas dikesan mengalami kerosakan buah pinggang sejak dua bulan lalu.

Sambut hari jadi di balai bomba

Sungai Petani: Walaupun tidak boleh berjalan dengan sempurna akibat kecacatan fizikal sejak kecil, namun wajah Ahmad Absyar Muzamir, berusia lima tahun jelas ceria dan bersemangat kerana mampu bergerak dengan bebas di dalam kawasan Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Sungai Petani.