MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
Sungai Petani

Latest News for Sungai Petani in "General"

'Dua kali rumah dinaiki air'

Sungai Petani: “Minggu ini saja, dua kali rumah dinaiki air walaupun hujan lebat hanya melanda beberapa jam. Kami berserah kepada Allah kerana air naik separas dada sekelip mata menyebabkan semua barangan elektrik dan makanan rosak,” kata Md Yusof Hashim, 58, mangsa banjir kilat di Lorong Tiong, di sini.

Sejam dah masuk rumah

Sungai Petani: Lebih 100 kediaman penduduk Kampung Air Mendidih, Taman Serindit dan Taman Tiong, di sini, dilanda banjir kilat selepas hujan lebat lebih dua jam.

19 tengkorak, tulang dikebumi semula

Alor Setar: Sebanyak 19 tengkorak dan tulang dari perkuburan lama yang ditemui di pesisir kuala berhampiran pelantar Kampung Seberang Kota, Kuala Kedah, di sini, dikebumikan dalam satu liang di Tanah Perkuburan Islam Masjid Al Marufi, dekat sini, hari ini.

6 tahun dikebumi masih elok, wangi

Sungai Petani: Gambar jenazah lelaki dalam keadaan baik walaupun dikebumikan kira-kira enam tahun lalu seperti yang ‘viral’ di Facebook baru-baru ini adalah benar.

16 PATI ditahan

Sungai Petani: Jabatan Imigresen Negeri Kedah menahan 16 pendatang tanpa izin (PATI) dalam satu serbuan di rumah kongsi dan sekitar tapak pembinaan rumah kedai di Jalan Mawar 2, di sini, pagi tadi.

Jalan ke sekolah tidak berturap

SUNGAI PETANI 27 Sept. - Ibu bapa yang menghantar anak mereka ke Sekolah Kebangsaan (SK) Bukit Kiara dekat Taman Ria Jaya di sini meminta pihak pemaju agar segera membaiki jalan di situ yang sering rosak.

Dituduh lindungi pengganas

Sungai Petani: Kakitangan awam dihadapkan ke Mahkamah Sesyen, di sini, hari ini atas tuduhan melindungi lelaki yang melakukan perbuatan pengganas, pada tahun lalu.

‘Biar susah bersama’

Alor Setar: “Biar apa pun terjadi, saya tidak akan menyerahkan anak kepada sesiapa walaupun kehidupan kami dihimpit kesusahan kerana mereka kurniaan Allah dan kami bertanggungjawab untuk membesarkan mereka.”

Dept rescues 97 pangolins

SUNGAI PETANI: A total of 97 pangolins worth about RM100,000 were saved from ending up in the cooking pot following the arrest of a man here by the Kedah Wildlife and National Parks Department (Perhilitan).

Massage joints rub authorities the wrong way

SUNGAI PETANI: Ten Thai women who are believed to have offered sexual services under the guise of providing reflexology and traditional massages have been nabbed for violating their social visit passes.