MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Kedah

Latest News for State Kedah in "Politics"

Ribut landa kawasan Muktamar PAS, 19 cedera

Seramai 19 orang dilaporkan cedera selepas ribut melanda khemah utama di Kompleks PAS Kedah, Alor Setar, kawasan berlangsung Muktamar tahunan PAS ke-63 malam tadi.

 

Peluang BN menang di Kedah tipis, faktor Dr M antara punca

Faktor Tun Dr Mahathir Mohamad dilihat mampu menggugat peluang Barisan Nasional (BN) untuk mempertahankan Kedah pada pilihan raya umum ke-14 (PRU14), kata penganalisis politik.

 

Nawawi wakil rakyat celupar – IKHLAS

Kenyataan Ahli Parlimen Langkawi Datuk Nawawi Ahmad yang mengatakan bukan rakyat membayar gajinya tetapi ia daripada kerajaan, ditempelak NGO BN.

 

Exco MCA Kedah keluar parti

Seorang exco kerajaan negeri Kedah dari MCA, Leong Yong Kong telah bertindak keluar dari parti itu.

 

Najib tak macam bapanya, kata Dr Mahathir pada orang Kedah

Selepas memperkenalkan diri sebagai 'Team B' Umno, pasukan yang menolak kepimpinan Datuk Seri Najib Razak itu memilih Jitra untuk siri ceramahnya.

 

Mukhriz Mahathir Enggan Lepas Jawatan

Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Mukhriz Tun Mahathir mendakwa beliau dilantik memegang jawatan Menteri Besar kerana mandat yang diberikan oleh rakyat.Justeru, beliau yang juga anak bekas Perdana Menteri, Tun Mahahtir Mohamad membayangkan tidak akan melepaskan jawatan yang disandangnya itu walaupun didesak berbuat demikian oleh UMNO Kedah.

UMNO Kedah Tolak Kepimpinan Mukhriz

Hampir seluruh kepimpinan UMNO Kedah menyuarakan hilang keyakinan terhadap kepimpinan Datuk Seri Mukhriz Tun Mahathir sebagai Menteri Besar dan Pengerusi Badan Perhubungan UMNO negeri.

Mukhriz nafi terlibat ‘Team 5M’

Anggota Majlis Tertinggi Umno Datuk Seri Mukhriz Mahathir menafikan beliau terlibat dalam kumpulan digelar “Team 5M” yang dikatakan akan bertanding dalam pemilihan Umno 2018.

 

Keahlian Anina terbatal secara automatik apabila fail saman terhadap parti

Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur hari ini diberitahu kedudukan Anina Saadudin sebagai ahli Umno terbatal secara automatik apabila dia memfailkan saman terhadap Umno.

 

Lepas Najib, Anina ugut tindakan pada Ku Nan pula

Selepas menyaman Datuk Seri Najib Razak, bekas anggota Umno Kedah Anina Saadudin hari ini mengugut mengambil tindakan terhadap setiausaha agung parti itu pula.