MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Kedah

Latest News for State Kedah in "General"

Raja Puan Muda Kedah mangkat

Raja Puan Muda Kedah, Tunku Hajah Raudzah ibni Almarhum Sultan Hisamuddin Alam Shah, 86, meninggal dunia hari ini akibat gering.

 

Kerjasama bina bangunan UUM

Sintok: Uniutama Property Sdn Bhd (UPSB) dan Yayasan Guru Malaysia Berhad (YGMB) menandatangani memorandum persefahaman (MoU) bagi melaksanakan pembangunan hartanah di Kuala Lumpur.

Pemecatan saya tidak sah

Ahli Wanita Umno Langkawi Anina Saadudin yang menyaman Datuk Seri Najib Razak menyifatkan pemecatannya daripada parti sebagai tidak sah kerana tindakan mahkamah sedang berjalan, malah beliau sendiri belum menerima surat pemecatan itu.

 

Sesat 40 minit dalam hutan

Gurun: Go Automobile Manufacturing Sdn Bhd (Go Auto), pengedar kenderaan Great Wall Motor (GWM) secara agresif akan memperhebatkan promosi dan pengeluaran kenderaan utiliti sukan (SUV) Great Wall M4 bagi meningkatkan keyakinan terhadap jenama terbabit di negara ini.

Dua paraglider maut tersangkut di Gunung Jerai

Dua orang paraglider maut selepas payung terjun mereka tersangkut pada pokok di tebing curam ketika melakukan luncur udara di puncak Gunung Jerai di sini tengah hari tadi.

 

Kedah tak mampu tampung PATI

Kerajaan negeri Kedah meminta Suruhanjaya Tinggi Pertubuhan Bangsa Bersatu bagi Pelarian(UNHCR) dan kerajaan pusat untuk mengatasi kekangan yang dihadapi negeri itu dalam menghadapi kebanjiran Pendatang Asing Tanpa Izin (PATI) Rohingya dan Bangladesh.

 

Kaji semula tempat pos kawalan di Langkawi

Kerajaan diminta mengkaji semula penempatan pos-pos kawalan agensi penguatkuasaan negara di pulau Langkawi bagi membolehkan usaha mencegah aktiviti penyeludupan termasuk pelarian Rohingya dari Myanmar lebih berkesan.

 

Denda, penjara tak solat Jumaat di Kedah

Bermula 1 Jun ini, umat Islam yang tidak menunaikan solat Jumaat sebanyak tiga kali berturut-turut boleh dikenakan hukuman mengikut Seksyen 13 Enakmen Kesalahan Jenayah Syariah Kedah 2014, kata Jabatan Agama Islam Kedah (JAIK).

 

Bincang dan selesaikan

ASEAN sebagai satu komuniti wajar mendukung prinsipnya dalam menyelesaikan sebarang isu dan pertikaian melalui perbincangan bagi mengelak ketegangan termasuk berhubung pertikaian di Laut China Selatan.

BS1M siap sedia bantu mangsa gempa bumi Nepal

Misi bantuan kemanusiaan Briged Sukarelawan 1Malaysia (BS1M) daerah Sik bersedia pada bila-bila masa untuk dihantar membantu mangsa gempa bumi di Nepal.