MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Kedah

Latest News for State Kedah in "General"

Rumah terbakar, 300 hilang tempat tinggal

Lebih 300 orang penduduk di perkampungan nelayan di Bukit Malut, Langkawi hari ini tinggal sehelai sepinggang setelah kediaman mereka musnah dalam satu kebakaran.

Bina pondok 
tempat berteduh

Kesusahan seorang ibu tunggal yang terpaksa membina sebuah pondok sebagai tempat berteduh mendapat perhatian Ahli Dewan Negara, Senator Shahanim Mohd. Yusof, semalam.

102 rumah rosak akibat ribut

Sebanyak 102 rumah rosak di tujuh kampung dalam daerah ini terlibat dalam kejadian  ribut yang berlaku pada petang kelmarin.

Dua lagi pelajar ditahan kes pukul sekolah agama

Dua lagi pelajar tingkatan lima ditahan bagi membantu siasatan berhubung laporan kes pukul seorang pelajar tingkatan satu di sebuah sekolah agama di Pendang pada Sabtu lalu.

Pemimpin cawangan Umno Bukit Lada tampil sokong Ahmad, Najib

Pemimpin akar umbi mewakili 69 daripada 86 cawangan Umno kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Bukit Lada hari ini tampil menyatakan sokongan terhadap wakil rakyat mereka Datuk Ahmad Lebai Sudin dan kepimpinan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak.

 

70 rumah dilanda ribut

Kira-kira 70 rumah menga­lami kerosakan akibat ribut yang melanda enam kampung di Kupang dan Bakai dekat sini semalam.

Umno Kedah putuskan sokongan terhadap Najib 24 April

Umno Kedah akan membuat keputusan sama ada menyokong Datuk Seri Najib Razak atau tidak pada satu mesyuarat 24 April ini, kata Datuk Seri Mukhriz Mahathir yang kedudukannya ketika ini dipertikai sesetengah pihak susulan kritikan bapanya terhadap perdana menteri.

 

Jet pejuang Jian-10 gegar langit Langkawi sempena LIMA

Jet pejuang Jian-10 atau dikenali sebagai Vigorous Dragon dari China akan mengambil bahagian dalam Pameran Maritim Dan Udara Antarabangsa Langkawi (LIMA) yang diadakan dari 17 Mac hingga 21 Mac.

 

Pencari petai cemas jumpa sebutir bom

Seorang pencari petai mengalami detik-detik cemas apabila terjumpa dengan sebutir bom lama di Hutan Lipur Ulu Paip, Kulim ketika mencari petai di hutan itu baru-baru ini.

Empat jari hancur tersepit mesin

Seorang remaja terpaksa menahan kesakitan apabila empat jari tangan kirinya hancur setelah tersepit ke dalam mesin pemerah tebu di Taman Gurun Jaya, di sini, petang semalam.