MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Kedah

Latest News for State Kedah in "General"

Sesat 40 minit dalam hutan

Gurun: Go Automobile Manufacturing Sdn Bhd (Go Auto), pengedar kenderaan Great Wall Motor (GWM) secara agresif akan memperhebatkan promosi dan pengeluaran kenderaan utiliti sukan (SUV) Great Wall M4 bagi meningkatkan keyakinan terhadap jenama terbabit di negara ini.

Dua paraglider maut tersangkut di Gunung Jerai

Dua orang paraglider maut selepas payung terjun mereka tersangkut pada pokok di tebing curam ketika melakukan luncur udara di puncak Gunung Jerai di sini tengah hari tadi.

 

Kedah tak mampu tampung PATI

Kerajaan negeri Kedah meminta Suruhanjaya Tinggi Pertubuhan Bangsa Bersatu bagi Pelarian(UNHCR) dan kerajaan pusat untuk mengatasi kekangan yang dihadapi negeri itu dalam menghadapi kebanjiran Pendatang Asing Tanpa Izin (PATI) Rohingya dan Bangladesh.

 

Kaji semula tempat pos kawalan di Langkawi

Kerajaan diminta mengkaji semula penempatan pos-pos kawalan agensi penguatkuasaan negara di pulau Langkawi bagi membolehkan usaha mencegah aktiviti penyeludupan termasuk pelarian Rohingya dari Myanmar lebih berkesan.

 

Denda, penjara tak solat Jumaat di Kedah

Bermula 1 Jun ini, umat Islam yang tidak menunaikan solat Jumaat sebanyak tiga kali berturut-turut boleh dikenakan hukuman mengikut Seksyen 13 Enakmen Kesalahan Jenayah Syariah Kedah 2014, kata Jabatan Agama Islam Kedah (JAIK).

 

Bincang dan selesaikan

ASEAN sebagai satu komuniti wajar mendukung prinsipnya dalam menyelesaikan sebarang isu dan pertikaian melalui perbincangan bagi mengelak ketegangan termasuk berhubung pertikaian di Laut China Selatan.

BS1M siap sedia bantu mangsa gempa bumi Nepal

Misi bantuan kemanusiaan Briged Sukarelawan 1Malaysia (BS1M) daerah Sik bersedia pada bila-bila masa untuk dihantar membantu mangsa gempa bumi di Nepal.

Bapa lima anak didakwa mengedar dadah

Seorang juruelektrik berdepan hukuman mati di tali gantung selepas dihadapkan ke Mahkamah Majistret di sini hari ini atas dua pertuduhan mengedar dadah jenis heroin dan methamphetamine seberat 310.26 gram di sebuah hotel, minggu lalu.

Rumah terbakar, 300 hilang tempat tinggal

Lebih 300 orang penduduk di perkampungan nelayan di Bukit Malut, Langkawi hari ini tinggal sehelai sepinggang setelah kediaman mereka musnah dalam satu kebakaran.

Bina pondok 
tempat berteduh

Kesusahan seorang ibu tunggal yang terpaksa membina sebuah pondok sebagai tempat berteduh mendapat perhatian Ahli Dewan Negara, Senator Shahanim Mohd. Yusof, semalam.