MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Kedah

Latest News for State Kedah in "General"

Dua maut angkara jalan licin

Gurun: Dua lelaki maut selepas kereta yang dinaiki bertembung dengan pacuan empat roda di Jalan Jeniang-Gurun, di sini, petang ini.

317,737 syarikat daftar GST

Sebanyak 317,737 syarikat telah mendaftar di bawah sistem cukai barangan dan perkhidmatan (GST) yang akan dilaksanakan bermula 1 April ini setakat semalam.

317,737 syarikat daftar GST

Sebanyak 317,737 syarikat telah mendaftar di bawah sistem cukai barangan dan perkhidmatan (GST) yang akan dilaksanakan bermula 1 April ini setakat semalam.

Mayat dalam hutan simpan

Sekumpulan pencari madu kelulut tidak me­nyangka kawasan tanah yang baru dikorek dan ditimbus semula di Hutan Simpan di Pedu di sini rupa-rupanya mengandungi mayat seorang lelaki yang dipercayai dibunuh.

Peluang bayar deposit SADA hingga Mei

Sebanyak 9,000 pemilik akaun Syarikat Air Darul Aman Sdn. Bhd. (SADA) yang terlibat dengan caj pelarasan deposit diberi peluang sehingga Mei ini untuk membuat pembayaran.

Cari madu, jumpa mayat

Padang Terap: Mayat yang belum dikenal pasti identiti ditemui tertanam dipercayai dibunuh di Hutan Simpan Charok Temingat Pedu, Padang Terap, di sini, semalam.

Kedah sasar bina 
lebih 6,000 rumah

Kedah menyasarkan untuk membina lebih 6,000 buah rumah sepanjang 2015 bagi memastikan rakyat negeri ini mampu memiliki rumah sendiri.

Kes denggi di Kedah meningkat 40 peratus

Kes denggi di negeri ini dilaporkan meningkat sebanyak 40 peratus sejak Januari hingga Sabtu lalu.

‘Ibu masih trauma’

Jitra: “Keadaan adik ipar saya (ibu mangsa) masih trauma dan hanya mendiamkan diri selepas kemalangan yang berlaku kerana kejadian itu di luar dugaan dan dia begitu terkejut kehilangan anak bongsu daripada lima beradik terbabit.”

Humban jengkaut ke sungai

Bagan Serai: Seorang pemaju perumahan mendakwa kerugian lebih RM50,000 apabila jengkaut miliknya dilarikan sebelum ditenggelamkan di Sungai Kurau berhampiran Taman Serai Emas 1, awal pagi semalam.