MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Kedah

Latest News for State Kedah in "General"

Ibu lega 'janin' dikandung anak lelaki berjaya dikeluarkan

Seorang ibu melahirkan perasaan lega apabila ketumbuhan yang didakwa sebagai janin yang dikandung selama 15 tahun oleh anak lelakinya berjaya dikeluarkan pada Selasa lepas.

AKSEM tukar nama

Pertukaran nama Agensi Keselamatan Sempadan Malaysia (AKSEM) kepada Agensi Kawalan Sempadan Malaysia (AKSEM) berkuat kuasa hari ini bersesuaian dengan peranan dan tanggungjawabnya dalam membanteras ancaman keselamatan di sempadan negara.

Amanat 100 hari pentadbiran

Menteri Besar, Datuk Seri Ahmad Bashah Md. Hanipah hari ini melancarkan Amanat 100 Hari Pentadbiran Menteri Besar dengan menggariskan lebih 27 agenda khusus membabitkan hala tuju kerajaan negeri ke arah pembangunan Kedah.

Lelaki Maut Dipercayai Lelap Ketika Memandu

Seorang lelaki maut selepas kereta yang dipandunya dipercayai dalam keadaan mengantuk, gagal dikawal lalu melanggar bahagian belakang sebuah lori di Kilometer 100.8 Lebuhraya Utara Selatan arah selatan, kira-kira pukul 6.10 pagi Jumaat.

Remaja kritikal dipercayai dijangkiti leptospirosis

Remaja lelaki dipercayai dijangkiti virus leptospirosis berada dalam keadaan kritikal di Unit Rawatan Rapi (ICU) Hospital Sultan Abdul Halim (HSAH), di sini, sejak Ahad lalu.

Remaja kritikal dipercayai dijangkiti leptospirosis

Remaja lelaki dipercayai dijangkiti virus leptospirosis berada dalam keadaan kritikal di Unit Rawatan Rapi (ICU) Hospital Sultan Abdul Halim (HSAH), di sini, sejak Ahad lalu.

Tiga bulan dah tuai hasil

Sekumpulan mahasiswa Universiti Utara Malaysia (UUM) Sintok mampu tersenyum bangga apabila penat lelah mereka mengusahakan sebidang tanah selama tiga bulan bagi projek tanaman tembikai susu mulai membuahkan hasil.

Pemuda maut dilanggar kereta api ETS

Seorang pemuda maut apabila digilis keretapi Perkhidmatan Tren Elektrik (ETS) di Kilometer 114.25, Kodiang-Anak Bukit berhampiran Kampung Megat Dewa, Jitra petang semalam.

 

Remaja OKU Cedera Dihempap Siling Di Pokok Sena

Seorang remaja perempuan orang kurang upaya (OKU) cedera ringan pada bahagian kaki dan bahu kanan selepas siling rumahnya runtuh akibat ribut yang turut merosakkan 16 rumah, dua kedai runcit, sebuah gerai makanan dan sebuah masjid di Pokok Sena, petang semalam.

Diperdaya sindiket nikah mudah

Percintaan pasangan teruna dan dara khususnya warga asing untuk mengakhirinya dengan pernikahan seolah-olah menjadi satu peristiwa ngeri apabila diperdaya sekumpulan sindiket yang cuba mengambil kesempatan dalam pengurusan pernikahan mereka.