MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Kedah

Latest News for State Kedah in "General"

Kelas KAFA di Kedah ditutup, tiada dana bayar bil elektrik

Kelas Al-Quran & Fardu Ain (KAFA) yang dianjurkan Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JJAKIM) di Kedah terpaksa ditutup kerana tidak mempunyai dana yang mencukupi untuk membayar untuk bil elektrik dan air, kata Laporan Ketua Audit Negara 2014.

 

Wanita melecur separuh badan

Niat seorang isteri mahu memasak asam pedas tergendala selepas air rebusan cili tersimbah ke sebahagian badannya gara-gara pemegang kuali patah.

Penjaga kubur maut badan terbakar disambar api

Seorang warga emas, Law Eng Soong, 70, ditemui maut terbakar dalam kejadian kebakaran lalang di Tanah Perkuburan Cina, di Jalan Rambong, Pulai, petang kelmarin.

Lebih 10 lokasi dilanda banjir kilat

Lebih 10 lokasi sekitar daerah Kuala Muda dilaporkan dilanda banjir kilat setelah hujan lebat tanpa henti lebih dua sejam bermula kira-kira jam 3 petang, semalam.

MBAS ambil alih kutipan caj tempat letak kereta

Bermula 28 November ini, perkhidmatan kutipan caj tempat letak kereta di Bandaraya Alor Setar akan diuruskan Majlis Bandaraya Alor Setar (MBAS).

Pusat pemindahan banjir ditutup

Semua pusat pemindahan banjir kilat di sini ditutup jam 2.30 petang setelah keadaan banjir semakin surut.‎

Buka tender baiki insinerator di Langkawi

Kerajaan membuat tender terbuka untuk membaiki dan menguruskan loji pelupusan sampah (insinerator) di Pulau Langkawi yang kini mengalami kerosakan teknikal.

Kaji semula semakan kadar cukai

Kerajaan negeri diminta mengkaji semula semakan kadar cukai sewa tanah yang mula berkuatkuasa awal tahun hadapan agar tidak membebankan penduduk berpendapatan rendah.

Nelayan nyaris maut bot terbakar

Empat nelayan warganegara Thailand termasuk seorang tekong nyaris maut apabila bot yang mereka naiki terbakar kira-kira 1.5 batu nautika barat daya Pulau Segantang, dekat sini.

Sembunyi dalam lubang kecil elak dicekup

Gara-gara bimbang dicekup pihak berkuasa, ada warga asing sanggup bersembunyi di dalam lubang kecil dan cuba melarikan diri dalam satu serbuan Ops Sapu di tapak pembinaan sekitar Pendang, Ahad lalu.