MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Kedah

Latest News for State Kedah in "General"

Polis Kedah Cadang Tubuh Unit Polis Pelancong Di Langkawi

Polis Kedah bercadang menubuhkan Unit Polis Pelancong khusus untuk menjaga keselamatan pelancong di Pulau Langkawi, kata Ketua Polis Kedah Datuk Zamri Yahya.

Mesin ATM diletupkan guna bom paip, RM300,000 lesap

Dengan menggunakan bom paip, tiga lelaki meletupkan sebuah mesin pengeluaran wang automatik (ATM) milik Bank Simpanan Nasional (BSN) sebelum melarikan wang tunai berjumlah kira-kira RM300,000 dalam kejadian di pekan Jitra, di sini hari ini.

Doa Ketua Pasukan Kedah

KETUA pasukan Kedah, Khairul Helmi Johari sedang berusaha mengatasi kecederaan tulang belakangnya untuk kembali membantu skuad Helang Merah yang akan menentang Johor Darul Ta'zim (JDT) dalam saingan separuh akhir kedua Piala FA di Larkin pada Sabtu ini.

10,915 Anak Tak Sah Taraf Direkod JPN Kedah

Seramai 10,915 anak tak sah taraf direkodkan Jabatan Pendaftaran Negeri Kedah bagi tempoh 2010 hingga 2015, sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) diberitahu pada Isnin.

Letupkan ATM larikan RM300,000

Dua penjenayah berjaya melarikan kira-kira RM300,000, selepas meletupkan sebuah mesin juruwang automatik (ATM) di BSN cawangan Jitra, hari ini.

 

Kedah Cadang Bina Empangan Untuk Atasi Krisis Bekalan Air

Kerajaan Kedah merancang untuk membina sebuah lagi empangan di Kampung Paya Serdang, Pendang bagi mengatasi masalah bekalan air di negeri itu, pada masa depan.

'2 bulan kami begini'

“Air di rumah tak dak (tiada) sudah lebih dua bulan. Jadi mahu tak mahu terpaksa mai (pergi) dekat sungai (Lembah Bujang) ini untuk membasuh pakaian dan mandi sekali,” kata Arbaayah Saad, 65, antara 2,000 penduduk Merbok yang terjejas akibat bekalan air bersih terputus disebabkan kemarau yang berlaku, sejak awal tahun ini.

Tabah...anak hidap sawan, isteri lumpuh

Walaupun sudah berusia, penoreh getah, Abdul Majid Hashim, 70, tetap tabah dan reda menjaga anaknya yang menghidap sawan dan isterinya yang lumpuh sejak dua tahun lalu.

Cari waris bayi berusia dua bulan

Seorang tukang jahit di Bukit Chong, Merbau Pulas, sedang mencari waris seorang bayi berusia dua bulan yang ditinggalkan ibu kandungnya sejak 21 Februari lalu.

Rumah bergoyang ditiup angin

Seorang ibu tunggal merayu kepada pihak berkenaan supaya dapat membina semula rumahnya yang uzur di Kampung Pida Satu, Megat Dewa, Mukim Ah.