MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Kedah

Latest News for State Kedah in "General"

MBAS arah tanggal poster seksi

ALOR SETAR - Gegantung wanita berpakaian seksi yang dijadikan bahan promosi ‘Kejohanan Muay Thai Piala Menteri Besar’ didapati tidak mendapat kelulusan Majlis Bandaraya Alor Setar (MBAS) dan ditanggalkan serta merta.

DOSH mahu penambahbaikan dibuat di tapak binaan

Jabatan Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan (DOSH) negeri menyarankan majikan agar melakukan beberapa penambahbaikan di tapak pembinaan bagi memastikan kemalangan di kawasan berkenaan dapat dikurangkan.

Enam tahun hidup dalam bangunan tinggal

"Sudah hampir enam tahun saya menerap di bangunan tinggal ini," luah seorang ibu tunggal berasal dari Kampung Syed Nahar, di sini.

Seludup minyak guna lori padi

Taktik penyeludup minyak menggunakan lori padi tumpas apabila aktiviti haram itu dapat dihidu penguatkuasa Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan Kedah (KPDNKK).

Usia 9 tahun sudah ketagih ketum

Kebimbangan terhadap ketagihan air ketum bukan sahaja berlaku terhadap golongan dewasa malah ia juga dilaporkan sudah menular kalangan kanak-kanak.

Malang belajar kendali mesin baru

Akibat kemalangan ketika menjalani latihan di Jepun pada Mac lalu menyebabkan seorang pekerja kilang kini lumpuh.

Sekolah pondok institusi pendidikan penting

Kerajaan Kedah melihat sekolah-sekolah pondok sebagai antara elemen penting dalam sektor pendidikan di negeri ini yang perlu dibantu dalam melahirkan modal insan berkualiti.

Sedia siasat peserta pesta sukan bogel

Polis Baling belum menerima maklumat berhubung penglibatan seorang penduduk dari daerah itu yang dipercayai terlibat dengan pesta sukan bogel di Teluk Kampi, Pulau Pinang, baru-baru ini.

Kami bukan peminta sedekah

Biar buta mata, namun hati celik! Meskipun dilahirkan tidak sempurna seperti insan lain, namun kecacatan diri tidak seharusnya dijadikan penghalang kejayaan diri.

LADA pergiat usaha kekalkan Langkawi status geopark

Lembaga Pembangunan Langkawi (LADA) akan terus berusaha untuk mengekalkan status Geopark yang diperoleh pada 2007 daripada Pertubuhan Pendidikan, Saintifik dan Kebudayaan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (UNESCO).