MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Kedah

Latest News for State Kedah in "General"

Hubungan kaum, agama semakin rapuh

Sultan Kedah, Tuanku Abdul Halim Mu’adzam Shah hari ini menzahirkan kebimbangan mengenai hubungan antara kaum dan agama dalam kalangan rakyat yang dilihat semakin rapuh.

Mat Blue, Sham Tok E diberkas polis

Kepala Batas: Selepas dua tahun diburu dua tahanan yang meloloskan diri ketika dalam perjalanan untuk dibawa bagi perbicaraan di Mahkamah Butterworth Hamzani Harun (Mat Blue) dan Hissam Abdul Rahman (Sham Tok E) ditahan polis dalam serbuan di Jitra Kedah, 11.30 pagi semalam dan 3.30 pagi tadi.

Kedah rancang baik pulih Bazar Melayu Empire

Kedah bercadang untuk membaik pulih prasarana di Bazar Melayu Empire yang berusia 30 tahun dan terletak di tengah-tengah bandar raya ini untuk dijadikan sebagai satu daripada produk pelancongan terbaharu.

KXP mampu beri impak kepada rakyat

Cadangan pembinaan Lapangan Terbang Antarabangsa Kulim (KXP) bukan sahaja akan dapat menarik pelaburan ke Kedah, malah dapat memberi impak kepada ekonomi rakyat negeri ini.

Hubungan kaum, agama semakin rapuh

Sultan Kedah, Tuanku Abdul Halim Mu’adzam Shah hari ini menzahirkan kebimbangan mengenai hubungan antara kaum dan agama dalam kalangan rakyat yang dilihat semakin rapuh.

Epal tak laku

Beberapa peniaga buah-buahan mengakui sejak dua hari lalu, pelanggan yang mencari epal semakin berkurangan berbanding sebelum ini.

Pikat anak muda cara rohani

Pendekatan kerohanian ke atas golongan muda mampu memupuk jati diri sekali gus mengelak golongan itu tergadai maruah dan kehormatan diri.

Operasi pemutihan: 
35 PATI ditahan

Sekumpulan pendatang asing tanpa izin (PATI) bertempiaran lari ke dalam hutan apabila di­serbu Jabatan Imigresen dalam satu operasi pemutihan di Kampung Paya Mengkuang, di sini semalam.

Kes demam denggi di Kedah meningkat

Kes demam denggi di negeri ini mencatatkan peningkatan dengan 1,006 kes dilaporkan sejak Januari hingga Disember tahun 2014.

Upah RM300 masuk Siam

Bukit Kayu Hitam: Seorang lelaki menyamar sebagai anggota Agensi Antidadah Kebangsaan (AADK) sebagai helah untuk menyeludup kenderaan mewah yang dicuri ke negara jiran, berjaya ditahan anggota Unit Pencegah Penyeludupan (UPP), malam kelmarin.