MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Kedah

Latest News for State Kedah in "General"

Jet pejuang Jian-10 gegar langit Langkawi sempena LIMA

Jet pejuang Jian-10 atau dikenali sebagai Vigorous Dragon dari China akan mengambil bahagian dalam Pameran Maritim Dan Udara Antarabangsa Langkawi (LIMA) yang diadakan dari 17 Mac hingga 21 Mac.

 

Pencari petai cemas jumpa sebutir bom

Seorang pencari petai mengalami detik-detik cemas apabila terjumpa dengan sebutir bom lama di Hutan Lipur Ulu Paip, Kulim ketika mencari petai di hutan itu baru-baru ini.

Empat jari hancur tersepit mesin

Seorang remaja terpaksa menahan kesakitan apabila empat jari tangan kirinya hancur setelah tersepit ke dalam mesin pemerah tebu di Taman Gurun Jaya, di sini, petang semalam.

Dakwa anak dipukul dalam penjara

Seorang lelaki mendakwa anaknya, yang berhadapan tuduhan rogol, dipukul dalam penjara sehingga muka berdarah dan gigi patah.

Dua maut angkara jalan licin

Gurun: Dua lelaki maut selepas kereta yang dinaiki bertembung dengan pacuan empat roda di Jalan Jeniang-Gurun, di sini, petang ini.

317,737 syarikat daftar GST

Sebanyak 317,737 syarikat telah mendaftar di bawah sistem cukai barangan dan perkhidmatan (GST) yang akan dilaksanakan bermula 1 April ini setakat semalam.

317,737 syarikat daftar GST

Sebanyak 317,737 syarikat telah mendaftar di bawah sistem cukai barangan dan perkhidmatan (GST) yang akan dilaksanakan bermula 1 April ini setakat semalam.

Mayat dalam hutan simpan

Sekumpulan pencari madu kelulut tidak me­nyangka kawasan tanah yang baru dikorek dan ditimbus semula di Hutan Simpan di Pedu di sini rupa-rupanya mengandungi mayat seorang lelaki yang dipercayai dibunuh.

Peluang bayar deposit SADA hingga Mei

Sebanyak 9,000 pemilik akaun Syarikat Air Darul Aman Sdn. Bhd. (SADA) yang terlibat dengan caj pelarasan deposit diberi peluang sehingga Mei ini untuk membuat pembayaran.

Cari madu, jumpa mayat

Padang Terap: Mayat yang belum dikenal pasti identiti ditemui tertanam dipercayai dibunuh di Hutan Simpan Charok Temingat Pedu, Padang Terap, di sini, semalam.