MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Kedah

Latest News for State Kedah in "General"

Penyamun cekik, tekup muka saya – Mangsa

Mangsa cubaan samun yang cedera ditikam di Taman Harapan, Kuala Kedah dekat sini, semalam, memberanikan diri bergelut dengan seorang penjenayah demi untuk menyelamatkan nyawanya.

Kerjasama Malaysia, Australia diperluas

Malaysia dan Australia akan meluaskan kerjasama dalam bidang keselamatan dan isu sempadan, terutama dalam memerangi kegiatan pemerdagangan manusia dan jenayah berat te­rancang.

Jalur lebar semua sekolah di Kedah

Kerajaan negeri akan memastikan semua sekolah mempunyai kemudahan jalur lebar berkelajuan tinggi secepat mungkin bagi membolehkan program tuisyen dalam talian percuma, ezLearn2u dilaksanakan secara menyeluruh tahun depan.

Penduduk selamatkan 46 PATI Myanmar

Seramai 46 warga asing dipercayai Myanmar yang menjadi mangsa pemerdagangan manusia dengan dikurung di sebuah rumah di Lorong 23, Taman Sejati Indah di sini, diselamatkan orang ramai awal pagi ini.

Kerajaan perlu perkenal TR1M

Kerajaan dicadang menambah baik pelaksanaan Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) dengan memperkenalkan satu tabungan khas kepada kira-kira tujuh juta penerima bantuan berkenaan.

Wanita hamil maut

Di usia yang masih kecil, tiga kanak-kanak berusia tiga hingga lapan tahun ini sudah tentu memerlukan kasih sayang daripada ibu mereka.

Larutan garam bunuh 
rumpai miang Mexico

Penduduk di negeri ini dinasihat menghapuskan segera pokok berbahaya, rumpai miang Mexico yang tumbuh di pekarangan rumah mereka.

Tuisyen percuma dalam talian

Kerajaan negeri akan memperkenalkan tuisyen dalam talian secara percuma kepada pelajar sekolah rendah dan menengah dalam usaha meningkatkan prestasi pendidikan negeri ini.

Kedah mahu semua sekolah ada jalur lebar

Kerajaan negeri Kedah akan mencari insiatif untuk melengkapkan kemudahan jalur   lebar di semua sekolah bagi memastikan program 'ezLearn2u' dapat diakses semua pelajar. Menteri Besar Datuk Seri Mukhriz Tun Dr Mahathir berkata daripada 729 buah sekolah di seluruh Kedah, sebanyak 519 sekolah telah mempunyai kemudahan perkhidmatan jalur lebar dengan kelajuan 4 megabits.

Mayat nelayan ditemui terapung

Nelayan,  Mohd Hassan Adli Jusoh, 49, yang hilang selepas terjatuh ketika dilanggar sebuah bot lain Ahad lalu, ditemui mati lemas di perairan Muka Head, Tanjung Tokong, Pulau Pinang, semalam.