MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Kedah

Latest News for State Kedah in "General"

Bersanding dalam banjir

Meskipun rumah keluarga terkena banjir, ia tidak menghalang kelangsungan majlis kenduri perkahwinan pasangan guru di Kampung Kubang Betong, di sini, semalam.

Promahasiswa UUM berhimpun di surau

Sekumpulan pelajar Universiti Utara Malaysia (UUM) termasuk bukan Islam dipercayai penyokong promahasiswa menga­dakan Himpunan Promahasiswa di Surau Batu 15, Sintok dekat sini semalam selepas permohonan mereka untuk mengadakan perhimpunan di dalam kampus itu ditolak oleh pihak universiti tersebut

UPUK bantu usahawan

Kerajaan negeri menubuhkan Unit Pembangunan Usahawan Negeri Kedah (UPUK) dalam usaha menyediakan platform bagi pembangunan usahawan dan keusahawanan di negeri ini.

Alasan minum ketum untuk tenaga

Seorang lelaki berusia 24 tahun dipercayai penagih ketum antara ditahan dalam Operasi Bersepadu Pencegahan Jenayah 2 di sekitar Kuala Kedah, dekat sini, semalam.

Bimbing rakan penjara dekati Islam

Demi mempertahankan rakannya, seorang pemuda sanggup bergadai nyawa dalam satu pergaduhan hingga mengheretnya ke penjara selepas didakwa membunuh dua individu.

Ribuan beronok terdampar di pantai

Fenomena ribuan beronok terdampar di Pantai Kuala Muda di sini, berhampiran Langkawi Lagoon Hotel dan Four Point Hotel menjadi seakan pesta kepada penduduk yang cuba mendapatkan beronok terbabit, baru-baru ini.

Kumpul pakaian bantu orang miskin

Seorang pesara kerajaan sanggup mengumpul pakaian terpakai bagi membantu penduduk miskin di sekitar Padang Terap.

'SAS rumah kedua saya'

“Saya mula kerja di sekolah ini dan biarlah berhenti pun di sekolah ini juga,” demikian kata Zakaria Hashim, 63, yang kini bekerja sebagai tukang kebun hampir 36 tahun di Sekolah Menengah Kebangsaan Sultanah Asma (SAS), di sini.

Banjir: Penduduk Padang Terap diminta bersiap sedia

Penduduk kawasan rendah di daerah Padang Terap dinasihatkan supaya berwaspada dan bersiap sedia menghadapi kemungkinan banjir berikutan paras air di Sungai Padang Terap kini melepasi paras amaran.

 

Edar kanabis hampir 17kg, 
wanita Thai ke tali gantung

Seorang wanita Thailand dihukum gantung sampai mati oleh Mahkamah Tinggi di sini hari ini setelah didapati bersalah mengedar dadah jenis kanabis seberat hampir 17 kilogram, tiga tahun lalu.