MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Kedah

Latest News for State Kedah in "General"

UPSR: Dua lagi guru ditahan di Bedong, Kedah

Polis menahan dua guru lelaki petang ini berhubung kes kebocoran soalan Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) bagi matapelajaran Sains dan Bahasa Inggeris, menjadikan jumlah tangkapan 14 orang setakat ini.

 

Pelajar kulinari perlu kreatif dalam hidangan

Pelajar jurusan kulinari perlu kreatif dan tidak hanya bersandarkan kepada buku dan kuliah semata-mata dalam usaha bergelar cef yang disegani.

Tragedi cari madu kelulut

Pendang – Seorang lelaki maut dihempap dahan pokok ketika mengambil madu kelulut di Kampung Asam Jawa, malam tadi.

 

Kedai kasut hampir hangus terbakar

Sebuah kedai satu tingkat yang menjalankan perniagaan menjual kain dan kasut di Taman Mutiara hangus.

Program Azam Tani tingkatkan taraf hidup

Program Azam Tani yang dimulakan sejak 2010 menunjukkan prestasi positif apabila pendapatan pesertanya didapati meningkat.

Mangsa kebakaran rayu bantuan rumah

Sembilan keluarga yang tinggal sehelai sepinggang selepas rumah mereka di Kampung Batu 1, Jalan Seberang Keretapi di sini musnah dalam kebakaran kelmarin merayu bantuan daripada kerajaan negeri.

Tangani masalah penduduk

Kerajaan negeri memperkenalkan program Strategi Lautan Biru Kebangsaan (NBOS) untuk meningkatkan sistem penyampaian perkhidmatan kerajaan kepada rakyat melalui projek-projek di luar kebiasaan dilaksanakan secara kerjasama melibatkan pelbagai kementerian.

Calon peperiksaan SPA kecewa

Beberapa calon yang mengambil peperiksaan Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) secara atas talian bagi mengisi jawatan Peguasa Kastam W41, di sekitar daerah ini kecewa apabila sistem atas talian itu tidak berfungsi dengan baik.

Lembu makan rambutan

Gelagat seekor lembu betina yang memakan rambutan dengan membuang kulit mendapat perhatian penduduk di Kampung Batu 14, Jalan Kuala Nerang dekat sini.

850 anggota Rela Kedah dirai

Lebih 850 anggota Rela seluruh Kedah berkumpul bagi menjayakan Program Mesra Aidilfitri yang diadakan di Dewan Mahsuri, petang kelmarin