MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Kedah

Latest News for State Kedah in "General"

‘Hotel’ kucing sudah penuh

Kedatangan Aidilfitri membawa rezeki kepada pengusaha ‘hotel’ kucing apabila kediaman binatang kesayangan itu di sekitar Pokok Sena dan Alor Setar sudah penuh.

Port kaki ponteng puasa diserbu

Dua kaki ponteng puasa bertempiaran lari ke dalam semak selepas sebuah rumah usang yang dijadikan tempat menjual makanan kepada orang tidak berpuasa diserbu pihak berkuasa di Lepai, Bukit Pinang.

Beruk jantan gigit kanak-kanak ditembak mati

Beruk jantan yang menggigit seorang kanak-kanak perempuan di Kampung Paya Mengkuang, Pendang pada Ahad lalu ditembak mati.

Misteri Pokok Semambu Keluar ‘Susu’ Di Kedah

Penduduk di Taman Bandar Baru Sungai Lalang, Kedah dilaporkan kehairanan apabila sebatang pokok semambu di sana, tiba-tiba menggeluarkan lendir putih seperti susu dan manis rasanya.

Enam tahun sara keluarga dengan rezeki 'runner'

Seorang bapa kepada empat anak mampu membuang sifat pemalu sebelum tampil dengan personaliti berbeza bersesuaian dengan kerjayanya sebagai penghantar barang atau ‘runner’ sejak enam tahun lalu sebagai sumber pendapatan keluarga.

Sulam dosa sahur bersama

Sepasang kekasih yang pernah ditangkap tahun lalu kerana disyaki berkhalwat dicekup kali kedua di rumah sama di Kampung Pida 2 Mukim Jeram, dekat sini oleh sepasukan anggota penguat kuasa Pejabat Agama Daerah Kubang Pasu (PADKP), awal pagi semalam.

Ibu lega 'janin' dikandung anak lelaki berjaya dikeluarkan

Seorang ibu melahirkan perasaan lega apabila ketumbuhan yang didakwa sebagai janin yang dikandung selama 15 tahun oleh anak lelakinya berjaya dikeluarkan pada Selasa lepas.

AKSEM tukar nama

Pertukaran nama Agensi Keselamatan Sempadan Malaysia (AKSEM) kepada Agensi Kawalan Sempadan Malaysia (AKSEM) berkuat kuasa hari ini bersesuaian dengan peranan dan tanggungjawabnya dalam membanteras ancaman keselamatan di sempadan negara.

Amanat 100 hari pentadbiran

Menteri Besar, Datuk Seri Ahmad Bashah Md. Hanipah hari ini melancarkan Amanat 100 Hari Pentadbiran Menteri Besar dengan menggariskan lebih 27 agenda khusus membabitkan hala tuju kerajaan negeri ke arah pembangunan Kedah.

Lelaki Maut Dipercayai Lelap Ketika Memandu

Seorang lelaki maut selepas kereta yang dipandunya dipercayai dalam keadaan mengantuk, gagal dikawal lalu melanggar bahagian belakang sebuah lori di Kilometer 100.8 Lebuhraya Utara Selatan arah selatan, kira-kira pukul 6.10 pagi Jumaat.