MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Kedah

Latest News for State Kedah in "General"

Kantoi bawa daun ketum, ubat batuk

Dua nelayan warga Thailand ditahan selepas didapati membawa daun ketum dan ubat batuk ketika diperiksa anggota peronda Maritim Pangkalan Kuala Kedah berdekatan 3.0 Batu Nautika Barat dari Pantai Kuala Kedah di sini, semalam.

Imigresen Kedah tahan dua wanita Thailand

Jabatan Imigresen Kedah menahan dua wanita warga Thailand dalam 'Op Ikrar' yang dijalankan di premis rumah urut di Jalan Kampong Perak, di sini semalam.

Pelanggan bertuala walau hanya urut kaki

Seorang pelanggan dicekup dalam keadaan hanya bertuala dalam Ops Ikrar di premis pusat urut kaki refleksologi di Jalan Kampung Perak, di sini, kelmarin.

Warga emas rentung dalam rumah pusaka

Seorang lelaki ditemui rentung dalam kejadian kebakaran sebuah rumah papan setingkat di sini, pagi semalam.

Penyokong, pemimpin tertentu perlu bertenang

Ketua Polis Kedah, Datuk Zamri Yahya meminta orang ramai supaya tidak membuat spekulasi dan provokasi berhubung krisis kedudukan Menteri Besar negeri ini, termasuk menyebarkannya di media sosial.

Masalah bekalan air akan selesai

Bekalan air yang terputus di Kampung Belukar Jambu Dalam, Jalan Naka sejak Disember tahun lalu bakal pulih dalam tempoh terdekat.

Pokok tin ‘pikat’ pengunjung

Jualan pokok tin pada Pesta Orkid dan Flora Kulim berjaya menarik perhatian pengunjung untuk datang ke pesta itu yang berlangsung di Medan Usahawan Pekan Kulim.

Berlari 30 meter selepas ditikam

Seorang remaja berusia 16 tahun maut selepas ditikam di dada oleh seorang lelaki di hadapan bangunan rumah kedai di Bandar Puteri Jaya, malam kelmarin.

‘Biar Rakyat Putuskan Kedudukan Saya Sebagai Menteri Besar’

Datuk Seri Mukhriz Tun Mahathir berkata, beliau menyerahkan kepada rakyat Kedah untuk menilai prestasi dan keberkesanan kerjanya sebagai Menteri Besar negeri ini sejak 6 Mei, 2013.

Penduduk Kampung Seberang Chegar bantah kadar cukai pintu

Penduduk Kampung Seberang Chegar, Anak Bukit di Alor Setar membantah kadar cukai pintu yang dikenakan Majlis Bandaraya Alor Setar (MBAS) yang disifatkan terlalu tinggi dan membebankan.