MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Kedah

Latest News for State Kedah in "General"

Padah terikut pengaruh rakan

Gara-gara terikut-ikut dengan rakan, seorang lelaki ditahan dalam Ops Khas Judi Jabatan Agama Islam Kedah (Jaik) di sekitar Bandaraya Alor Setar, di sini, semalam.

 

Bapa longlai lihat mayat anak tersepit lif

Seorang bapa longlai selepas melihat mayat anak sulungnya tersepit pada lif mengangkat barang ketika sedang bekerja di sebuah kedai perkakas di Jalan Pekan Pendang, Pendang, hari ini.

 

Thaipusam diisytihar cuti peristiwa di Kedah

Kerajaan Kedah hari ini mengisytiharkan 9 Feb sebagai cuti peristiwa di negeri ini sempena sambutan Thaipusam.

 

Kebersihan tandas sekolah jadi agenda nasional

Budaya menjaga kebersihan tandas sekolah secara bersama akan cuba diterapkan mulai tahun depan sebagai satu agenda nasional untuk diamalkan di negara ini, kata Menteri Pendidikan Datuk Seri Mahdzir Khalid.

 

Malang depan bazar Ramadan

Wanita parah di seluruh badan akibat terjatuh dari motosikal ditunggangnya selepas diragut lelaki di hadapan bazar Ramadan di Jalan Kuala Sungai, Alor Janggus.

Lelaki maut kereta terjunam sungai

Mayat lelaki ditemui dalam kereta Mercedes Benz yang dipercayai terbabas dan terjunam ke dalam sungai di Jalan Lana Bulu, Kampung Tandop, di sini, pagi tadi.

Kami tangkap, kami bantu

Penahanan seorang juvana kerana mencuri motosikal di rumahnya mungkin membawa hikmah kepada keluarga remaja itu apabila anggota polis Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kota Setar menghulurkan sumbangan Aidilfitri selepas tersentuh melihat kedaifan keluarganya.

‘Hotel’ kucing sudah penuh

Kedatangan Aidilfitri membawa rezeki kepada pengusaha ‘hotel’ kucing apabila kediaman binatang kesayangan itu di sekitar Pokok Sena dan Alor Setar sudah penuh.

Port kaki ponteng puasa diserbu

Dua kaki ponteng puasa bertempiaran lari ke dalam semak selepas sebuah rumah usang yang dijadikan tempat menjual makanan kepada orang tidak berpuasa diserbu pihak berkuasa di Lepai, Bukit Pinang.

Beruk jantan gigit kanak-kanak ditembak mati

Beruk jantan yang menggigit seorang kanak-kanak perempuan di Kampung Paya Mengkuang, Pendang pada Ahad lalu ditembak mati.