MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
Alor Setar

Latest News for Alor Setar in "General"

Tangisan kebuluran

Alor Setar: Tangisan seorang lelaki merayu meminta tolong di tangga sebuah rumah kedai di Taman Rakyat, Mergong, di sini, membongkar kejadian seorang pendatang asing tanpa izin (PATI) dipercayai dikurung majikannya sejak lima hari lalu tanpa diberi makan.

KXP mampu beri impak kepada rakyat

Cadangan pembinaan Lapangan Terbang Antarabangsa Kulim (KXP) bukan sahaja akan dapat menarik pelaburan ke Kedah, malah dapat memberi impak kepada ekonomi rakyat negeri ini.

SPPM sasar pendapatan RM70j

Syarikat Perniagaan Peladang Mada Sdn. Bhd. (SPPM) menyasarkan untuk memperoleh pendapatan sebanyak RM70 juta pada tahun ini melalui penstrukturan semula saham syarikat tersebut dengan Pertubuhan Peladang Kawasan (PPK).

Tidak berlaku kenaikan harga ketara

Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) mendapati tidak berlaku kenaikan harga yang ketara pada barangan keperluan di Pasar Besar Alor Setar.

Bayar hutang budi

Alor Setar: Rasa terhutang budi di atas bantuan Malaysia kepada negara kelahirannya membuatkan naluri pelajar warga Palestin membara untuk turut serta dalam kerja sukarela dengan membersihkan rumah mangsa banjir di negeri pantai timur.

Pelajar kritikal dijangkiti kencing tikus

ALOR SETAR 24 Dis. - Seorang pelajar Sekolah Menengah Kebangsa­an Kuala Nerang ki­ni berada dalam keadaan kritikal di Unit Rawatan Rapi (ICU) Hospital Sultanah Bahiyah (HSB) di sini dipercayai terkena jangkitan kencing tikus atau leptospirosis.

Suspek ditahan

Alor Setar: Polis menahan seorang lelaki berusia 20-an kerana dipercayai terbabit dalam kejadian pencerobohan hingga mendatangkan kecederaan parah terhadap seorang wanita dan anak perempuannya di Taman Harapan, Kuala Kedah dalam kejadian pada 18 Disember lalu.

Jenuh tunggu tidak tiba

Alor Setar: “Malam tadi (kelmarin) mendiang sempat menghubungi ibunya memberitahu dia dan tiga rakannya dalam perjalanan pulang ke Jitra selepas selesai menghadiri majlis perkahwinan di Kuala Lumpur.

Peladang muda cipta jentera jimat kos, masa

Pengalaman lebih 10 tahun dalam bidang penanaman padi memberi kelebihan kepada seorang anak muda untuk mencipta jentera pembajak meratakan tanah sawah dan mengasingkan jerami secara serentak.

Selesa di lokasi sementara

Peniaga Pekan Rabu yang berpindah ke bangunan sementara di Kompleks Ukir Mall dekat sini berpuas hati dengan kemudahan yang disediakan pihak pemaju di tempat tersebut.