MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
Alor Setar

Latest News for Alor Setar in "General"

Warga emas rayu bantuan rumah

Seorang warga emas yang tinggal sebatang kara di sebuah rumah usang di Lorong Kampung Pisang Hujung, Bakar Bata di sini merayu bantuan daripada kerajaan negeri untuk mendapatkan tempat tinggal yang lebih selesa.

Kekasih jadi saksi

Alor Setar: Seorang lelaki warga Afrika Selatan mengaku tidak bersalah di Mahkamah Sesyen, di sini, semalam, atas dua pertuduhan memiliki tujuh laras raifal dan 1,305 butir peluru pelbagai jenis dan saiz di dalam kapal mewah di Kuah, Langkawi pada 18 September lalu.

Tiada pilih kasih agih projek kecil

Tiada pilih kasih dalam proses agihan projek kecil tahunan kerajaan kepada kontraktor kecil kelas G1 dan G2 sebaliknya dibuat mengikut keupayaan.

Bela harimau untuk takutkan kera

Setiap pengunjung yang datang ke rumah Azizah Saad, 52, di Kampung Pauh, dekat sini pasti akan terkejut dengan kewujudan seekor harimau di rumahnya itu.
 

Kecewa tetapi tak hilang semangat

Biarpun terpaksa menduduki peperiksaan di hospital sebanyak dua kali, namun Erdina Shamimi Azharuddin, 12, tetap bersemangat menjawab soalan UPSR bagi dua mata pelajaran yang bocor, iaitu Sains dan Bahasa Inggeris, di Hospital Sultanah Bahiyah (HSB), semalam.

Agihan projek perlu disemak semula

Kerajaan negeri digesa menyemak semula dakwaan pengagihan projek kecil tahunan melalui penganugerahan secara pukal kepada kontraktor kelas tinggi dan campur tangan Exco dalam sistem sebut harga sedia ada.

kerajaan negeri rancang bina MRO

Kerajaan negeri merancang untuk membangunkan sebuah hab penyelenggaraan, pembaikan dan baik pulih (MRO) dalam industri aeroangkasa berhampiran kawasan yang dicadangkan untuk pembinaan Lapangan Terbang Antarabangsa Kulim.

Blog sebar ajaran sesat

Alor Setar: Pemimpin Syiah cuba menggunakan kelompok pendidik khususnya guru yang menjadi pengikut tegar untuk menerapkan nilai dan fahaman berkenaan dalam kalangan murid serta pelajar sekolah, sekali gus menarik mereka menyertai ajaran berkenaan.

Kapal mewah sorok raifal

Alor Setar: Polis menahan sepasang kekasih warga asing selain merampas tujuh laras raifal jenis Benelli Argo buatan Itali dan ratusan peluru pelbagai jenis selepas menyerbu sebuah kapal mewah di Jeti Kuah, Langkawi di sini, Khamis lalu.

Asmara di sebalik tirai besi

Umpama berada di sebalik tirai besi! Begitulah gambaran tepat keadaan antara salah satu dari 26 bilik hotel bajet di Simpang Kuala, dekat sini, apabila dipasang geriji besi, malah dikunci dari luar.