MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
Alor Setar

Latest News for Alor Setar in "General"

Agihan projek perlu disemak semula

Kerajaan negeri digesa menyemak semula dakwaan pengagihan projek kecil tahunan melalui penganugerahan secara pukal kepada kontraktor kelas tinggi dan campur tangan Exco dalam sistem sebut harga sedia ada.

kerajaan negeri rancang bina MRO

Kerajaan negeri merancang untuk membangunkan sebuah hab penyelenggaraan, pembaikan dan baik pulih (MRO) dalam industri aeroangkasa berhampiran kawasan yang dicadangkan untuk pembinaan Lapangan Terbang Antarabangsa Kulim.

Blog sebar ajaran sesat

Alor Setar: Pemimpin Syiah cuba menggunakan kelompok pendidik khususnya guru yang menjadi pengikut tegar untuk menerapkan nilai dan fahaman berkenaan dalam kalangan murid serta pelajar sekolah, sekali gus menarik mereka menyertai ajaran berkenaan.

Kapal mewah sorok raifal

Alor Setar: Polis menahan sepasang kekasih warga asing selain merampas tujuh laras raifal jenis Benelli Argo buatan Itali dan ratusan peluru pelbagai jenis selepas menyerbu sebuah kapal mewah di Jeti Kuah, Langkawi di sini, Khamis lalu.

Asmara di sebalik tirai besi

Umpama berada di sebalik tirai besi! Begitulah gambaran tepat keadaan antara salah satu dari 26 bilik hotel bajet di Simpang Kuala, dekat sini, apabila dipasang geriji besi, malah dikunci dari luar.

53 premis belum terima FC

53 daripada 298 premis di negeri ini masih belum menerima sijil perakuan bomba (FC).

Wan Bakhri tak harap bayaran

Biarpun menggalas tugas yang besar, namun seorang warga emas, di sini tidak pernah mengharapkan sebarang balasan mahupun upah dan melakukan tugas dengan seikhlas hati.

Bahulu Fuziah ke luar negara

Nama Fuziah Ahmad mungkin belum setanding nama besar seperti usahawan makanan, Faiza Bawumi Sayed Ahmad namun produk bahulu keluaran perusahaan miliknya kini cukup terkenal di negeri ini.

Nama pelik, namun pikat selera

Belum cuba, belum tahu! Meskipun nama hidangan kedegaran agak pelik, namun keistimewaan 10 jenis cendol di gerai Olala Mempelam, di Mergong, sukar ditolak penggemar minuman kegemaran ini.

Nama pelik, namun pikat selera

Belum cuba, belum tahu! Meskipun nama hidangan kedegaran agak pelik, namun keistimewaan 10 jenis cendol di gerai Olala Mempelam, di Mergong, sukar ditolak penggemar minuman kegemaran ini.