MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
Alor Setar

Latest News for Alor Setar in "General"

Jenuh tunggu tidak tiba

Alor Setar: “Malam tadi (kelmarin) mendiang sempat menghubungi ibunya memberitahu dia dan tiga rakannya dalam perjalanan pulang ke Jitra selepas selesai menghadiri majlis perkahwinan di Kuala Lumpur.

Peladang muda cipta jentera jimat kos, masa

Pengalaman lebih 10 tahun dalam bidang penanaman padi memberi kelebihan kepada seorang anak muda untuk mencipta jentera pembajak meratakan tanah sawah dan mengasingkan jerami secara serentak.

Selesa di lokasi sementara

Peniaga Pekan Rabu yang berpindah ke bangunan sementara di Kompleks Ukir Mall dekat sini berpuas hati dengan kemudahan yang disediakan pihak pemaju di tempat tersebut.

Gedung tekstil dikompaun RM1,000

ALOR SETAR 2 Dis. - Sebuah cawangan gedung tekstil terkenal di pusat beli-belah Star Parade di sini, dikompaun RM1,000 atas dua kesalahan meletakkan harga palsu serta menggunakan alat ukur yang sudah tamat tempoh pengesahannya dalam Ops Bongkar yang dijalankan Penguat Kuasa Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) negeri, hari ini.

Tak rela sumbang saham arak

Pemuda Pas Kedah menghantar satu memorandum kepada Malaysia Airlines (MAS) bagi menggesa supaya menghentikan caj bayaran arak dalam harga tiket syarikat berkenaan.

Hospital Pendang diberi keutamaan

Hospital Pendang merupakan antara 10 projek yang diberi keutamaan kerajaan negeri untuk disenaraikan dalam Rancangan Malaysia Ke sebelas (RMK-11) bagi memenuhi keperluan masyarakat setempat di kawasan tersebut yang semakin membangun.

Mukhriz bentang 
Bajet 2015 RM804 juta

Menteri Besar, Datuk Seri Mukhriz Mahathir hari ini membentangkan Bajet Kedah 2015 berjumlah RM804 juta sebagai kesinambungan tradisi keupayaan kerajaan dalam memakmurkan negeri dan membawa kemajuan kepada semua lapisan rakyat.

JKM sedia khidmat kaunseling mangsa puting beliung

Alor Setar: Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat melalui Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) menyediakan khidmat kaunseling kepada semua mangsa dan keluarga masing-masing yang masih dibelenggu trauma selepas terbabit dalam kejadian puting beliung di beberapa kawasan di negeri ini bagi menyuntik semangat mereka untuk meneruskan kehidupan.

Pelajar trauma senior ugut pukul

Seorang pelajar perempuan mengadu trauma untuk meneruskan pelajaran di sebuah sekolah dekat Jitra kerana menerima pelbagai mesej berbaur ugutan pada Ogos lalu.

Suspek curi beg di surau hospital ditahan

Tindakan seorang wanita yang sanggup mencuri beg sewaktu mangsa sedang menunaikan solat di Hospital Sultanah Bahiyah (HSB) mengundang padah apabila berjaya ditahan petang semalam.