MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
Alor Setar

Latest News for Alor Setar in "General"

Dua maut, dua parah kereta rempuh pokok

Alor Setar: Dua wanita maut, manakala dua lagi parah selepas kereta yang mereka naiki terbabas lalu merempuh pokok di Kilometer 43.7 Lebuhraya PLUS menghala ke Bukit Kayu Hitam, pagi tadi.

Dua kilang musnah 
dalam kebakaran

Seorang lelaki tidak menyangka asap tebal yang dilihat sewaktu memandu kereta di Jalan Ampang Jajar di sini berpunca daripada kebakaran kilang perabot milik ba­panya yang terletak di belakang kilang Sime Tyre, Mergong di sini hari ini.

Penyumbang bina rumah mangsa banjir dirai

ALOR SETAR 15 Feb. - Kerajaan negeri merakamkan penghargaan kepada syarikat yang tampil memberi sumbangan untuk program membina rumah mangsa banjir di Kampung Karangan, Manek Urai, Kelantan.

Kasihanilah anakku

Alor Setar: “Walaupun doktor memberitahu anak tunggal kami mempunyai jangka hayat untuk tempoh dua atau tiga tahun selepas disahkan mengidap penyakit hati kronik, tetapi saya akan berusaha memulihkannya kerana yakin pada Allah SWT.”

Projek pembangunan bercampur di Alor Setar

Sebuah projek kediaman dan komersial bernilai RM160 juta akan dibangunkan di atas tanah berkeluasan 7,284 meter persegi milik Yayasan Islam Negeri Kedah (YINK) di Jalan Kolam Air di sini.

Ikan RM1

Alor Setar: Harga pasaran ikan kembung di negeri ini mencatat penurunan sehingga RM1 sekilogram (kg) berikutan berlaku lambakan akibat musim angin timur ketika ini sejak dua minggu lalu.

Warga Myanmar maut leher dikelar

Alor Setar: Seorang lelaki warga Myanmar ditemui mati dengan kesan kelar pada lehernya dalam kejadian di sebuah kilang membuat bingkai tingkap di Jalan Pinang Jaya, Kepala Batas, di sini, awal pagi semalam.

Mayat tercampak atas bumbung

Alor Setar: Seorang pelajar tidak sempat menjamah makanan selepas motosikal ditungganginya dirempuh kereta mewah mengakibatkan mangsa tercampak di atas bumbung kedai runcit dalam kejadian di Batu 3, Jalan Alor Setar-Sungai Petani, Tandop di sini, awal pagi semalam.

Tubuh nyaris tergadai

Alor Setar: Tindakan pantas seorang daripada lima wanita warga asing yang menghubungi pejabat Kedutaan Thailand di Kuala Lumpur, menyelamatkan mereka daripada dijadikan pelacur dalam serbuan Ops Noda/Cantas di sebuah inap desa di Taman Saga Indah, Jalan Alor Mengkudu, di sini, kelmarin.

Tangisan kebuluran

Alor Setar: Tangisan seorang lelaki merayu meminta tolong di tangga sebuah rumah kedai di Taman Rakyat, Mergong, di sini, membongkar kejadian seorang pendatang asing tanpa izin (PATI) dipercayai dikurung majikannya sejak lima hari lalu tanpa diberi makan.