MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
Alor Setar

Latest News for Alor Setar in "General"

Asmara di sebalik tirai besi

Umpama berada di sebalik tirai besi! Begitulah gambaran tepat keadaan antara salah satu dari 26 bilik hotel bajet di Simpang Kuala, dekat sini, apabila dipasang geriji besi, malah dikunci dari luar.

53 premis belum terima FC

53 daripada 298 premis di negeri ini masih belum menerima sijil perakuan bomba (FC).

Wan Bakhri tak harap bayaran

Biarpun menggalas tugas yang besar, namun seorang warga emas, di sini tidak pernah mengharapkan sebarang balasan mahupun upah dan melakukan tugas dengan seikhlas hati.

Bahulu Fuziah ke luar negara

Nama Fuziah Ahmad mungkin belum setanding nama besar seperti usahawan makanan, Faiza Bawumi Sayed Ahmad namun produk bahulu keluaran perusahaan miliknya kini cukup terkenal di negeri ini.

Nama pelik, namun pikat selera

Belum cuba, belum tahu! Meskipun nama hidangan kedegaran agak pelik, namun keistimewaan 10 jenis cendol di gerai Olala Mempelam, di Mergong, sukar ditolak penggemar minuman kegemaran ini.

Nama pelik, namun pikat selera

Belum cuba, belum tahu! Meskipun nama hidangan kedegaran agak pelik, namun keistimewaan 10 jenis cendol di gerai Olala Mempelam, di Mergong, sukar ditolak penggemar minuman kegemaran ini.

Saya tak akan balik Malaysia

“Saya tak akan balik ke Malaysia,” itu kata-kata, Allahyarham Mohammad Fadhlan Shahidi atau diberi gelaran Abu Muhajir, setelah menjejakkan kaki ke Syria untuk bersama sebahagian rakyat Malaysia yang berada di sana, menyertai perjuangan Ajnad As Syam.

Budak enam tahun derita akibat virus JE

Seorang kanak-kanak Muhammad Ikmal Sharif Kirana, 6, yang dahulunya aktif kini tidak mampu bercakap mahupun bergerak seperti kanak-kanak lain setelah menghidap penyakit Japanese Encephalitis (JE) kira-kira setahun lalu.

Disamun ketika jelajah basikal

ALOR SETAR – Tiga beranak tidak patah semangat untuk meneruskan siri jelajah mengayuh basikal mengelilingi Semenanjung Malaysia sempena Hari Kemerdekaan Negara ke-57 tahun ini walaupun mereka dirompak dua penjenayah di Jalan Kuala Ibai, Kuala Terengganu, Terengganu baru-baru ini.

Derita Abu Seman belum berakhir

ALOR SETAR - Seorang pembantu kedai pernah menjalani pembedahan untuk merawat penyakit untut yang dideritainya lebih sedekad pada enam tahun lalu.